30.06.2015 21:20

SC Bastia staat op de rand van de afgrond

Ondanks de twaalfde plaats van SC Bastia in het afgelopen seizoen van de Ligue 1, is het heel goed mogelijk dat de ploeg afzakt naar de Ligue 2. SC Bastia kampt met een schuld van een kleine anderhalf miljoen en de Franse voetbalbond wil de club een niveau terugzetten.

De Franse formatie is echter in beroep gegaan tegen de beslissing, aangezien de club snel heeft gehandeld met een transfer van Ryad Boudebouz. Naar eigen zeggen ontvangt SC Bastia 1,7 miljoen euro van Montpellier HSC na de transfer, waardoor de grootste financiële problemen van SC Bastia opgelost zijn.

De Franse voetbalbond gaat echter niet mee in dit verhaal van de club. SC Bastia krijgt het transferbedrag namelijk niet in één keer op de bankrekening, waardoor de voetbalbond de schuld alsnog als bestaand ziet. Mocht SC Bastia inderdaad degraderen dan is dit zeer goed nieuws voor Évian Thonon Gaillard. De ploeg eindigde in het afgelopen seizoen als achttiende in de Ligue 1 en degradeerde daardoor rechtstreeks. De ploeg neemt de plek van SC Bastia weer in als de ploeg daadwerkelijk degradeert.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner