02.07.2015 21:13

Gorter: "Lekker om weer op het veld te staan"

Donny Gorter (l.), Jan Wuytens (m.) en Celso Ortíz lopen rustig langs het publiek tijdens de eerste training van AZ. (28-06-2015)
Donny Gorter (l.), Jan Wuytens (m.) en Celso Ortíz lopen rustig langs het publiek tijdens de eerste training van AZ. (28-06-2015)

Donny Gorter werd vorig seizoen door AZ aan Aalborg BK gehuurd, maar halverwege het seizoen raakte de 27-jarige Nederlander ernstig geblesseerd. Inmiddels is Gorter weer fit en doet hij de voorbereiding mee bij AZ.

"Ik heb er zelf altijd wel in geloofd. Na de operatie aan mijn kruisband en buitenmeniscus kon ik alweer vrij snel dingen doen en dat bleef in een goed tempo doorgaan. Ik heb weinig tot geen tegenslagen gehad in de revalidatie zelf. Na vijf maanden stond ik alweer op het veld", vertelt de verdediger annex middenvelder op de website van AZ.

Gorter zegt dat hij een mooi eerste half jaar beleefde bij Aalborg BK. "Het was belangrijk voor me om minuten te maken, na het jaar dat ik bij AZ minder aan spelen toekwam. Aalborg was voor mij interessant, ook omdat ze aan de voorronde van de Champions League deelnamen. Uiteindelijk zijn we de poulefase van de Europa League doorgekomen, waarin ik alles speelde. Helaas raakte ik op de laatste wedstrijd voor de winterstop geblesseerd. Dat was wel even balen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner