04.07.2015 09:38

De Boer duidelijk: "Hennie blijft bij mij"

Frank de Boer is blij met zijn technische staf en wil iedereen behouden. Zijn assistent Hennie Spijkerman wordt genoemd bij Ajax, maar De Boer weet van niks.

"Ik heb het gelezen, maar bij Ajax is daarvan niets bekend. Hennie blijft bij mij", zegt hij tegen De Telegraaf. De Boer heeft Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman als assistenten en daaraan is Orlando Trustfull ook toegevoegd. "Met Orlando zit ik ook in een app-groepje waarin we vaak over voetbal appen. Mijn broer Ronald zit er ook in. Die zei me dat ik iemand als Orlando in de staf moest nemen als nieuw gezicht."

Trustfull is in zijn eerste weken nadrukkelijk aanwezig. "Tot mijn genoegen", aldus De Boer. "Evenals in een selectie is het goed om ook in de staf af en toe een nieuw gezicht en stemgeluid te hebben. Dat zet iedereen weer op scherp. Ook de spelers. Te vaak hoorde ik mezelf herhalen. Wie pikt dat nog op? Vierenhalf jaar is lang en spelers denken snel: daar heb je hem weer… Orlando coacht nadrukkelijk, spreekt spelers aan en ik neem iets meer afstand om het grotere plaatje in de gaten te houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner