05.07.2015 15:50

FC Utrecht bindt talentvolle Poolse doelman

Filip Bednarek in actie tijdens zijn proefperiode bij FC Utrecht. (26-06-2015)
Filip Bednarek in actie tijdens zijn proefperiode bij FC Utrecht. (26-06-2015)

FC Utrecht beschikt vanaf heden over de diensten van Filip Bednarek. De Poolse doelman was de afgelopen periode op proef bij de Domstedelingen. Bednarek komt transfervrij over van FC Twente, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.

Bednarek zet zijn handtekening onder een contract voor een seizoen, met optie voor nog een jaar. Dat meldt FC Utrecht op zijn eigen website. "We zijn er blij mee dat we Filip definitief aan onze selectie kunnen toevoegen", reageert hoofdtrainer Erik ten Hag. "Filip heeft tijdens zijn proefperiode bevestigd dat hij zeer talentvol is en als type een prima aanvulling op onze selectie is. Het is voor hem en voor ons een uitdaging door te groeien naar een stabiele Eredivisie-keeper."

Bednarek zal waarschijnlijk tweede doelman worden achter Robbin Ruiter. Verder zal hij bij het eerste elftal de concurrentie moeten aangaan met de negentienjarige Manno Heus. Bij FC Twente lukte het Bednarek niet om door te breken, hoewel hij wel een optreden in de Europa League achter zijn naam heeft staan.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner