05.07.2015 19:15

Pechvogel: "Dat was alweer een jaar geleden"

Giovanni Korte tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen bij ADO Den Haag, het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Dordrecht. (26-06-2015)
Giovanni Korte tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen bij ADO Den Haag, het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Dordrecht. (26-06-2015)

Giovanni Korte hoopt het teleurstellend verlopen afgelopen seizoen gauw achter zich te laten. Niet alleen degradeerde hij met FC Dordrecht na één jaar naar de Jupiler League, voor hem persoonlijk was het nog erger: hij kwam door een blessure slechts zeventien keer aan spelen toe.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Want nu mag hij zich gaan bewijzen bij ADO Den Haag, de club waar hij onder contract staat. Tegen Laakkwartier (1-12) maakte hij meteen vijf treffers. "Het ging goed. Laakkwartier is weliswaar geen tegenstander waaraan we ons konden meten, maar ik kan niet ontkennen dat het een lekker begin is", vertelt Korte tegenover Omroep West. "Het was alweer een jaar geleden dat ik het ADO Den Haag-shirt droeg. Vorig jaar deed ik ook mee in de voorbereiding. Voor je zelfvertrouwen zijn dit soort duels prima."

Korte kan zijn kans grijpen nu Michiel Kramer en Mike van Duinen de club hebben verlaten. "Het is natuurlijk jammer dat ze weg zijn. Maar het biedt mij wel kansen. Wat mijn doel is voor aankomend seizoen? Zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor het team. Daar ga ik keihard voor knokken."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner