07.07.2015 13:00

Druk op schouders van tweetal bij Oranje u19

Het Nederlands elftal onder 19 begint dinsdag aan het Jeugd EK in Griekenland. Een plek voor de meest talentvolle spelers van Nederland in die leeftijdscategorie om zichzelf te laten zien. Makkelijk gaat het niet worden. Oranje zit in een groep met Rusland, Duitsland en Spanje. Bovendien wilden niet alle clubs uit de Eredivisie hun toptalenten afstaan voor het toernooi.

Een aantal van die spelers had kunnen schitteren op het EK moeten van hun club bij het eerste elftal aansluiten in de voorbereiding. Zo kan bondscoach Aron Winter geen beroep doen op Kevin Diks van Vitesse, Donny van de Beek van Ajax en van Feyenoord ontbreekt onder meer Calvin Verdonk. Toch zijn er nog genoeg spelers over om een representatief elftal op de been te brengen. De meeste druk ligt daarbij op de schouders van Bilal Ould-Chikh (FC Twente) en Abdelhak Nouri (Ajax).

Ould-Chikh
De vleugelaanvaller van FC Twente moet voorin voor de nodige dreiging zorgen. Ould-Chikh staat te boek als een groot talent en mocht daarom afgelopen seizoen aansluiten bij het eerste elftal. Dat ging echter met vallen en opstaan. Vanwege zijn gedrag moest hij zich soms tevreden stellen met een plek op de tribune of meedoen bij een wedstrijd van Jong FC Twente. Hij wist tegen Heracles Almelo op prachtige wijze zijn eerste treffer te maken. Dat smaakt in Enschede naar meer, maar de voorhoedespeler wil zijn contract niet verlengen en staat op het punt een transfer naar SL Benfica te maken.

Nouri
Een van de spelers die een grote toekomst bij Ajax wordt toegedicht is Nouri. De veelzijdige middenvelder staat ondanks zijn kleine postuur aardig zijn mannetje en is technisch zeer goed onderlegd. Nouri komt dit seizoen over vanuit de A-jeugd naar het beloftenelftal van de Amsterdammers en mag daarom mee naar het Jeugd EK. Afgelopen seizoen mocht hij al even aan het grote werk ruiken door twee duels met Jong Ajax mee te doen. Bij Oranje onder 19 wordt veel van Nouri verwacht.

Live
Alle wedstrijden van Oranje onder 19 zijn bij Voetbal.com LIVE te volgen. Dat begint dinsdag met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Rusland. Twee dagen later volgt de ontmoeting met Spanje, waarna ook nog gespeeld dient te worden tegen Duitsland.

Bekijk hier de volledige selectie van Nederland onder 19. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner