11.07.2015 19:12

Jongeling geniet van trainingskamp Feyenoord

Feyenoord-talent Calvin Verdonk aan de bal tijdens het oefenduel van zijn ploeg met SV Kematen. (08-07-2015)
Feyenoord-talent Calvin Verdonk aan de bal tijdens het oefenduel van zijn ploeg met SV Kematen. (08-07-2015)

Calvin Verdonk kijkt momenteel zijn ogen uit op het trainingskamp van Feyenoord. De jongeling mag zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen laten zien in het eerste elftal. Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst is benieuwd wat de verdediger in huis heeft.

Op dit moment zijn de Rotterdammers in Oostenrijk op trainingskamp. "Ik heb het heel erg naar mijn zin", vertelt de achttienjarige speler op de website van zijn werkgever. "Ik ga veel om met Elvis Manu, we kennen elkaar al heel lang en hebben nog bij dezelfde amateurclub gespeeld. Maar ook andere jongens staan altijd voor me klaar. We hebben echt een leuke en hechte groep."

"Als je hier een bal krijgt ingespeeld, zit er altijd direct iemand bovenop", zo geeft Verdonk het verschil tussen trainingen van de jeugd en het eerste elftal aan. "Alles gaat veel sneller en dat betekent dat je wordt gedwongen om snel te handelen. Dat is heel leerzaam, zeker omdat ik een speler ben die graag de bal wil hebben en zoveel mogelijk bij het spel betrokken wil zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner