13.07.2015 14:01

Twente-talent: "Eigenlijk centrale verdediger"

FC Twente-speler Hidde ter Avest (l.) probeert tijdens een oefenduel Tom Heerkes van het Regioteam uit te kappen. (08-07-2015)
FC Twente-speler Hidde ter Avest (l.) probeert tijdens een oefenduel Tom Heerkes van het Regioteam uit te kappen. (08-07-2015)

Hidde ter Avest is bij FC Twente doorgebroken als rechtsback, maar dat blijkt niet zijn favoriete positie te zijn. De verdediger is van nature namelijk een centrale mandekker. Een positie die hij vrijwel de gehele jeugd bezette bij de Tukkers.

"Dat het zo snel is gegaan verbaast me soms wel", vertelt Ter Avest in gesprek met het businessmagazine Basis van de Eredivisie-club. "Tot in februari speelde ik nog in de A1, daarna heb ik de overstap naar het eerste gemaakt. Ik heb Jong FC Twente als het ware overgeslagen. Maar ik vind het erg mooi om mee te maken."

"Ik ben eigenlijk een centrale verdediger", gaat de jongeling verder. "Dit seizoen speel ik voor het eerst op rechts. Maar als de trainer mij op die positie nodig heeft, dan sta ik er. In de toekomst hoop ik wel door te schuiven naar het centrum, daar speel ik het liefst. In de as van het veld kom je toch vaker aan de bal. Mijn doel is om een volwaardige basisspeler te worden."

Uiteindelijk is het de bedoeling van hoofdtrainer Alfred Schreuder om Ter Avest door te schuiven naar het centrum van de verdediging. Alleen vanwege het geringe aantal rechtsbacks in de selectie zal de Wierdenaar zich voorlopig tevreden moeten stellen met zijn huidige positie. In de jeugdelftallen van de KNVB speelt Ter Avest bovendien ook rechtsback.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner