13.07.2015 14:21

Aanwinst Utrecht: "Veel downs meegemaakt"

Filip Bednarek tijdens een training van FC Utrecht in voorbereiding op het nieuwe seizoen. (21-06-2015)
Filip Bednarek tijdens een training van FC Utrecht in voorbereiding op het nieuwe seizoen. (21-06-2015)

Filip Bednarek is blij dat hij een nieuwe club heeft gevonden. De Poolse doelman zag afgelopen seizoen zijn contract bij FC Twente niet verlengd worden en moest daarom op zoek naar een nieuwe werkgever. Na een succesvolle testperiode bij FC Utrecht kreeg de sluitpost daar een contract voorgeschoteld.

Maar liefst zeven seizoenen stond Bednarek op de loonlijst van Twente. "De filosofie van beide clubs is in de basis hetzelfde. Iedereen wil namelijk winnen", begint hij op de website van FC Utrecht. "Bij FC Twente heb ik, het afgelopen seizoen althans, veel downs meegemaakt. De club had het zwaar. Daar heb ik veel van geleerd."

"Bekijk de zaken positief; die insteek heeft mij veel gebracht. Ja, voetbal is voor mij werk. Maar het plezier, dat onbevangen en onbezorgde gevoel: dat moet je hebben. De druk die erbij komt kijken, daar houd ik van. Zeker voor een keeper geldt: soms ben je de held, dan weer de schlemiel. Dat spanningsveld is mooi."

Bednarek denkt de afgelopen jaren vooral op meevoetballend gebied stappen te hebben gemaakt. "In Polen was ik een van de betere voetballende keepers. Toen ik bij FC Twente in de jeugdopleiding kwam, was ik er juist een van de minst goede voetballende doelmannen. In Nederland heb ik daar heel veel progressie in geboekt. Ik heb inmiddels een bepaald niveau. Maar je bent nooit uitgeleerd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner