13.07.2015 19:26

PSV'ers raken op EK plekje kwijt bij Oranje

Kenneth Paal (r.) van Nederland U19 wil zijn Duitse tegenstander Timo Werner in een oefenduel van de bal zetten. (05-09-2014)
Kenneth Paal (r.) van Nederland U19 wil zijn Duitse tegenstander Timo Werner in een oefenduel van de bal zetten. (05-09-2014)

In het allesbeslissende groepsduel van maandagavond met Spanje U19 op het EK in Griekenland heeft bondscoach Aron Winter drie wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Winter nam vooral zijn defensie flink onder handen.

Twee PSV'ers zijn daarin het kind van de rekening. Augustine Loof en Kenneth Paal (foto), die tegen vrijdag Duitsland (1-0 nederlaag) nog aan de aftrap verschenen, zijn hun plekje kwijt. Julian Lelieveld van Vitesse vervangt Paal, Leeroy Owusu is terug ten koste van Paal.

Op het middenveld moest Winter genoodzaakt ingrijpen. Laros Duarte, ook van PSV, raakte tegen Duitsland geblesseerd en is maandag niet fit genoeg. Zijn vervanger is Thomas Ouwejan van AZ. Het aanvalstrio blijft met Issa Kallon (FC Utrecht), Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen) en Bilal Ould-Chikh (Benfica) intact.

Oranje moet de wedstrijd tegen Spanje winnen om de halve finale te bereiken. Bij ieder ander resultaat zijn Winter en zijn mannen uitgeschakeld.

Het duel is vanaf 20.00 uur LIVE te volgen! 


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner