15.07.2015 13:51

De Ridder is clubloos: "Wil niet naar Japan"

De voorbereiding is al begonnen, maar vleugelspeler Daniël de Ridder is nog steeds clubloos. De aanvaller laat zich echter niets opdringen.

"Het is voor mij nu cruciaal om de juiste keuze te maken", zegt de 31-jarige speler tegen Voetbal International. Willem II zou interesse hebben in de speler. De Ridder wikt en weegt zijn opties. "Ik ben topfit en ambitieus om nog een paar jaar alles eruit te halen. Ik heb contact gehad met een aantal heel mooie clubs van een hoog niveau. Het is nog even afwachten wat daar uitkomt. Daarom is een club uit Japan nu nog niet relevant."

De Ridder startte zijn loopbaan bij AFC Ajax, waarna hij door diverse blessures nooit ergens wist door te breken. De Ridder kent zijn situatie als geen ander. "Ik heb sinds een aantal blessures onder mijn niveau gevoetbald, maar heb wel degelijk laten zien dat ik weer hogerop kan. Dat is dan ook mijn doelstelling", zo blijft hij strijdvaardig. "Ik weet wat ik wil. Daarbij denk ik ook aan de trainer en zijn opvattingen. Omdat ik zelf deze stap heel belangrijk vind, heb ik het initiatief in eigen handen genomen en via mijn eigen contacten met een aantal interessante clubs gesproken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner