16.07.2015 10:16

LA Galaxy strikt voormalig Barcelona-talent

De Amerikaanse voetbalclub Los Angeles Galaxy heeft de Mexicaanse international Giovani dos Santos gecontracteerd. De 26-jarige aanvaller komt van Villarreal CF en speelde eerder ook voor FC Barcelona en Tottenham Hotspur.

Dos Santos komt bij LA Galaxy in het gezelschap van de bekende Europese routiniers Steven Gerrard en Robbie Keane. Trainer Bruce Arena is blij met de Mexicaans international. "Giovani is een speciale speler", zegt hij op de clubsite. "Hij heeft ervaring in diverse competities op zeer hoog niveau en wij geloven dat hij zich hier nog verder kan ontwikkelen. Met hem ben ik er van overtuigd dat we weer een stuk sterker zijn geworden."

Niet alleen de trainer is blij, maar ook David Beckham steekt de loftrompet voor de aankoop. "Wederom een zeer goede en sterke aankoop", laat de legendarische speler via Twitter weten.

Voorlopig sluit Dos Santos nog niet aan bij LA Galaxy. Hij heeft namelijk interlandverplichtingen. Met Mexico bereikte Dos Santos woensdag nog de kwartfinale van de Gold Cup. De speler meldt zich volgende maand bij zijn nieuwe werkgever.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner