16.07.2015 11:43

PEC Zwolle is positief na gesprek met Drenthe

Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder en Royston Drenthe (vlnr) vieren met Real Madrid dat het kampioenschap binnen is. (18.5.2008)
Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder en Royston Drenthe (vlnr) vieren met Real Madrid dat het kampioenschap binnen is. (18.5.2008)

Royston Drenthe en PEC Zwolle hebben een positief gesprek met elkaar gehad. De 28-jarige middenvelder denkt aan een terugkeer naar de Eredivisie en de Zwollenaren behoren serieus tot de opties.

Woensdag kwam naar buiten dat PEC en Drenthe een afspraak hadden om de mogelijkheden tot een overgang te bekijken. Technisch directeur van PEC Gerard Nijkamp is positief na het eerste gesprek. "Een absolute winnaar, met een enorme drive, die niks veranderd is sinds zijn tijd bij Feyenoord, Jong Oranje en Real Madrid. Wat ik eruit begreep, is dat ook hij het gesprek als positief heeft ervaren", zegt hij tegen De Telegraaf.

De loopbaan van Drenthe startte voortvarend. Via Feyenoord kwam hij terecht bij Real Madrid, maar vanaf het moment dat hij in Spanje was ging zijn carrière bergafwaarts. Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday en als laatste Kayseri Erciyesspor werden de nieuwe clubs van Drenthe. Nimmer wist hij te overtuigen. Bij Erciyesspor wil Drenthe zijn doorlopende contract afkopen. De volgende stap zou dan zijn om bij PEC zijn carrière nieuw leven in te blazen. "Als hij dat wil, dan zou het wel eens een huwelijk kunnen worden", aldus Nijkamp.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner