17.07.2015 09:55

De Goey wordt keeperstrainer ADO Den Haag

Ed de Goey gaat komend seizoen de keepers uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag trainen. De oud-doelman van Feyenoord, Chelsea en het Nederlands elftal is dat met de leiding van de eredivisionist overeengekomen.

Het afgelopen jaar was Ed de Goey actief bij hoofdklasser DHC. Daar was hij keeperstrainer en in eerste instantie beviel die luwte hem wel. Hij geeft aan dat keeperstrainer zijn niet zomaar een vak is. "Het gaat om de inhoud. Een keeper een balletje toegooien of - schieten kan iedereen wel. Achter mijn manier om keepers te trainen zit een filosofie", zei hij een jaar geleden in de Weekkrant. "Het helpt dat ik zelf op hoog niveau hebt gekeept. Je kent alle aspect van de man die de ballen moet tegenhouden. Vroeger kwam je goed weg als je alleen maar ballen kon tegenhouden. Tegenwoordig komt er meer bij kijken. Het meevoetballen. Dat begon in de tijd dat Edwin en ik bij respectievelijk Ajax en Feyenoord en in Oranje speelden."

Na zijn loopbaan ging De Goey aan de slag met zijn trainersdiploma. "Ik was toen 39 jaar. Tijd om te stoppen. Ik heb daarna bij Chelsea onder José Mourinho stage gelopen en bij Queens Park Rangers ben ik keeperstraining gaan geven. Het afgelopen seizoen heb ik het diploma Keepers Pro behaald."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner