19.07.2015 12:30

Dalgaard: "Had weer zin in goals en succes"

Thomas Dalgaard is zijn carrière bij een nieuwe club uitstekend begonnen. De spits, die bij sc Heerenveen hopeloos faalde, verkaste naar SønderjyskE en vond in zijn eerste wedstrijd voor die club meteen twee keer het net.

"Ik was vol met optimisme toen ik startte bij Heerenveen en dacht dat ik daar ook topscorer zou worden. Maar mijn concurrenten scoorden goals en dan belandt je snel op de bank", vertelt de spits, met elf wedstrijden en nul doelpunten in het shirt van sc Heerenveen, tegenover het Deense TV3 Sport.

SC Heerenveen had snel door dat Dalgaard niet kon aarden in Nederland en verhuurde hem aan Odense BK. Daar ging het echter ook mis. "Hetzelfde gebeurde bij OB, niet omdat anderen goals maakten, maar omdat coach Ove Pedersen vond dat andere spelers beter waren. Daarom ben ik nu erg blij om gewoon weer te kunnen spelen. Het is een moeilijk jaar geweest, dat is zeker. Ik had er enorm zin in om weer goals te maken en succes te proeven", aldus Dalgaard, die nu 31 doelpunten in 66 wedstrijden op het hoogste niveau in Denemarken heeft gemaakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner