19.07.2015 22:25

Eagles laat Delfouneso zonder contract gaan

Nathan Delfouneso zal weer op zoek moeten gaan naar een nieuwe club. De Engelsman, met dertig wedstrijden in de Premier League en honderd in de Championship achter zijn naam, was op de proef bij Go Ahead Eagles, maar kon geen contract afdwingen.

De club uit Deventer laat via de website weten dat het Delfouneso geen contractaanbieding zal doen. De aanvaller moest de opvolger van onder andere Marnix Kolder worden, die vertrok naar FC Emmen. Hij kreeg de kans om zich te laten zien in de oefenwedstrijden tegen SV Epe en Excelsior maar maakte niet genoeg indruk. Delfouneso was transfervrij nadat zijn contract bij Blackpool FC afgelopen zomer afliep.

Go Ahead Eagles vertelt op de clubwebsite dat de zoektocht naar een nieuwe spits doorgaat. De club uit de Koekstad degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie, nadat het in de play-offs verslagen werd door De Graafschap. Via het Fair Play Klassement stelde het echter wel Europees voetbal veilig, maar in de eerste voorronde van de Europa League strandde het tegen Ferencvárosi TC.

Ondanks het feit dat Delfouneso niet wordt toegevoegd aan de selectie, kan Go Ahead Eagles met een tevreden blik terugkijken op de afgelopen transfermaanden. De ploeg trok maar liefst zeven spelers aan. Bekijk hier alle transfers van de club in het huidige seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner