21.07.2015 10:52

Chivu keerde bijna terug bij Ajax: "Zonde"

Ajax en Christian Chivu waren bijna met elkaar herenigd. Nadat de Roemeense verdediger in 2014 zijn carrière beëindigde, stond hij anderhalf jaar eerder voor een terugkeer naar Amsterdam.

De onderhandelingen leverden echter niets op, wat Chivu nog steeds niet begrijpt. "Ik weet het eigenlijk niet", zegt de 34-jarige oud-Ajacied op de website van de hoofdstedelingen. "Toen deed Inter mij een aanbod voor twee jaar en stopte het eigenlijk. Misschien waren we toch niet zo overtuigd, zowel Ajax als ik."

Chivu betreurt dat de gesprekken met Ajax destijds op niets zijn uitgelopen. ",Ik heb altijd gehoopt dat ik misschien de mogelijkheid zou krijgen om mijn loopbaan bij Ajax af te sluiten", vervolgt hij. "Het is zonde dat het uiteindelijk niet zover is gekomen, maar life goes on. Je moet het nemen zoals het komt. Ik koester nog altijd de prachtige momenten die ik hier heb gehad."

Chivu sloot zijn carrière af bij Inter, waar hij bijna zeven jaar heeft gespeeld. Daarvoor stond de verdediger vier jaar onder contract bij AS Roma, dat hem in 2003 overnam van Ajax. Chivu, die maandag tijdens de Open Dag even terug was bij Ajax, is de Amsterdamse club erg dankbaar. "Ajax is heel belangrijk geweest voor mijn carrière en heeft een speciale plek in mijn hart. Ik wil de club bedanken voor de uitnodiging en het denken aan mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner