21.07.2015 21:16

Roda JC eert overleden Nanninga in oefenduel

Oud-international Dick Nanninga is te gast bij het voormalige tv-programma Sport in Beeld.
Oud-international Dick Nanninga is te gast bij het voormalige tv-programma Sport in Beeld.

Roda JC heeft dinsdagavond voorafgaand aan het oefenduel met Alemannia Aachen een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Dick Nanninga. De oud-international, jarenlang speler van de club uit Kerkrade, overleed dinsdag op 66-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Maaseik. De spelers droegen rouwbanden.

Roda verloor het duel tegen de Duitsers met 1-0. Het doelpunt viel in de tweede helft. De club wil later nog een uitgebreide herdenking houden voor Nanninga. Hij speelde van 1974 tot en met 1982 voor de club. Tussen 1983 en 1986 speelde hij voor MVV Maastricht.

Daar leerde Bert van  Marwijk Nanninga kennen. Tegen de NOS vertelt Van Marwijk dat hij schrok van het nieuws. "Hij was een geweldige vent. We hebben zo'n prachtige tijd gehad bij MVV. Hij zat vol humor en gezelligheid en we hebben in die jaren samen veel meegemaakt."

Nanninga stond als voetballer bekend door zijn kopkracht. "Natuurlijk was hij een geweldige kopper, misschien wel de beste die we in Nederland gehad hebben", aldus Van Marwijk. "Een van de weinige spelers die vanaf zestien meter nog een bal keihard op goal kunnen koppen."

Van Marwijk herinnert Nanninga als een man die altijd positief in het leven stond. Zelfs toen hij in 2012 in coma raakte en zijn benen geamputeerd moesten worden. "Hij stond er heel positief in, ondanks het feit dat ze toen al een van zijn onderbenen hadden afgezet. Zodra hij een sigaretje kon vasthouden, stak hij er weer eentje op."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner