22.07.2015 09:05

'Afellay geeft PSV snel meer duidelijkheid'

Ibrahim Afellay van Olympiakos Piraeus is geconcentreerd in het competitieduel met Niki Volou. (23-08-2014)
Ibrahim Afellay van Olympiakos Piraeus is geconcentreerd in het competitieduel met Niki Volou. (23-08-2014)

PSV hoopt snel te weten of Ibrahim Afellay terugkeert naar Eindhoven. De landskampioen denkt binnen een week duidelijkheid te hebben van de clubloze speler.

Dat meldt De Telegraaf woensdag. PSV wil Afellay graag vastleggen als versterking, maar de middenvelder houdt de Brabanders al een tijdje in de wachtkamer. De Utrechter wilde nadenken over zijn toekomst.

Als die niet bij PSV ligt en hij kiest voor een ander, financieel aantrekkelijk avontuur, dan gaat PSV op zoek naar een alternatief voor het Eindhovense middenveld. PSV versterkte zich in deze linie eerder al met Davy Pröpper, die van Vitesse is gehaald nadat Georginio Wijnaldum naar Newcastle United vertrok.

PSV hoeft in ieder geval geen transfersom te betalen voor Afellay, want hij zit zonder club. De 29-jarige speler ging in 2011 van PSV naar FC Barcelona. Mede door blessures liep dat uit op een fiasco. De Catalanen verhuurden hem vervolgens aan FC Schalke 04 en afgelopen seizoen aan Olympiakos Piraeus. Daarna liep zijn verbintenis in Catalonië af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner