27.07.2015 19:50

Update: Vitesse kan beschikken over Nathan

Nathan (r.) van Vitesse feliciteert doelpuntenmaker Abiola Dauda in het oefenduel met Sparta Praag (1-1) uit Tsjechië. (14-07-2015)
Nathan (r.) van Vitesse feliciteert doelpuntenmaker Abiola Dauda in het oefenduel met Sparta Praag (1-1) uit Tsjechië. (14-07-2015)

De verhuur van Nathan aan Vitesse is al enige tijd officieel, maar de Braziliaan heeft een speciale werkvergunning nodig om in Nederland te mogen voetballen. De speler van Chelsea wachtte in eigen land op die vergunning, maar lijkt hem nu binnen te hebben.

Tijdens de aanvraag voor een werkvergunning moet een speler in het geboorteland wachten op een bevestiging en de Braziliaanse middenvelder is zaterdagavond teruggevlogen naar Nederland. Dit betekent dus dat de werkvergunning is verstrekt en dat Nathan officiële wedstrijden mag spelen voor de club uit Arnhem.

Nathan is één van de vier spelers die Chelsea verhuurt aan Vitesse. Lewis Baker, Isaiah Brown en Danilo Pantić komen allemaal uit Europa, waardoor zij geen aparte werkvergunning hoeven aan te vragen. Omdat Nathan van buiten Europa komt, is dit wel nodig. In Engeland is het veel moeilijker om aan een vergunning te komen, aangezien een speler van buiten Europa dan 75 procent van de interlands moet hebben gespeeld.

Vitesse begint aankomende donderdag al aan het officiële seizoen, met een uitwedstrijd tegen Southampton in de voorronde van de Europa League. De Arnhemmers wisten vorig seizoen na de play-offs Europees voetbal veilig te stellen.

Update: 27-07-2015: 19.50

Trainer Peter Bosz van Vitesse kan per direct beschikken over de Braziliaanse vleugelaanvaller Nathan Allan de Souza. De negentienjarige huurling van Chelsea heeft in Brazilië de vereiste werkvergunning opgehaald. Nathan kan daardoor aansluiten bij de Arnhemse selectie van Bosz, liet Vitesse maandag weten.

Met een werkvergunning op zak zou de tiener, één van de vier huurlingen van Chelsea, donderdag al kunnen meedoen tijdens de eerste confrontatie met Southampton in de derde voorronde van de Europa League. Vitesse wordt in het St. Mary's-stadion tegen de ploeg van trainer Ronald Koeman gesteund door 1500 supporters uit Arnhem. Het duel staat onder leiding van de Spaanse arbiter Jesús Gil Manzano. 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner