26.07.2015 14:45

Jans blij met aanwinst: "Een mooie speler"

Queensy Menig heeft zojuist een grote kans gemist in het oefenduel met Dinamo Moskou. De buitenspeler baalt zichtbaar. (04-07-2015)
Queensy Menig heeft zojuist een grote kans gemist in het oefenduel met Dinamo Moskou. De buitenspeler baalt zichtbaar. (04-07-2015)

Queense Menig maakt op huurbasis de overstap van AFC Ajax naar PEC Zwolle. Ron Jans is erg enthousiast over de nieuwe speler, zo laat hij blijken.

In gesprek met RTV Oost vertelt Jans waarom hij Menig naar PEC wilde halen. "Het is een jongen die ons aan de buitenkanten voorin meer keuzes moet geven. Ik vind het een mooie en een goede speler. Voor hem is het een mooie kans om zich te rijpen in de Eredivisie", zo opent hij in gesprek met de regionale omroep.

Het afgelopen seizoen speelde Menig met Jong Ajax in de Eerste Divisie. Hij was daarin elf keer trefzeker. Jans heeft de speler op dat niveau gescout. "Hij heeft het in de Jupiler League bij Jong Ajax eigenlijk goed gedaan. Ik heb hem regelmatig zien voetballen. Het gaat allemaal zo makkelijk bij hem. Ik hoop dat hij dat bij ons gaat laten zien."

Ajax en Zwolle doen vaker zaken als het gaat om buitenspelers. Eerder haalde het Jody Lukoki op in Amsterdam. Hij speelde slechts één seizoen bij PEC. Sinds afgelopen winterstop speelt Sheraldo Becker op huurbasis bij PEC. Menig komt daar nu bij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner