27.07.2015 22:13

Veel Nederlanders in Premier League actief

Ibrahim Afellay van Olympiakos Piraeus is geconcentreerd in het competitieduel met Niki Volou. (23-08-2014)
Ibrahim Afellay van Olympiakos Piraeus is geconcentreerd in het competitieduel met Niki Volou. (23-08-2014)

Aankomend seizoen spelen er, zoals het er nu voor staat, maar liefst 21 Nederlanders in de Premier League. Een aantal dat enkel in de seizoenen 2008-2009 en 2009-2010 werd evenaart, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Een gedeeld record dus.

In de huidige transferperiode verhuisden er de nodige Nederlanders naar de Premier League. Eerder maakten onder anderen Jordy Clasie, Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Steven Berghuis en Maarten Stekelenburg de overstap naar de hoogste Engelse divisie, vandaag kwam daar Ibrahim Afellay  bij.  Dat brengt het totaal aantal Nederlanders in Engeland op 21. Er zijn ook nog eens drie Nederlandse hoofdcoaches actief in de Premier League: Louis van Gaal, Ronald Koeman en Dick Advocaat.

De clubs met de meeste Nederlandse voetballers in dienst zijn Newcastle United en Stoke City. Newcastle spant de kroon. Die club heeft maar liefst vijf Nederlanders onder contract staan: Siem de Jong, Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum. Bij Stoke zijn drie Hollanders actief. Erik Pieters voetbalt er al langer en deze zomer kwamen daar Afellay en Marco van Ginkel bij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner