28.07.2015 10:33

Hoofdscout Rapid helpt Ajax in de scouting

De hoofdscout van Rapid Wien, de Nederlander Bernard Schuiteman, heeft alvast verklapt waar de sterke punten van Rapid Wien liggen. Volgens de oud-Feyenoorder moet Ajax spits Robert Berić en buitenspeler Philipp Schobesberger in de gaten houden.

"Berić scoorde afgelopen seizoen 27 keer en is in het strafschopgebied een echte killer, een sluipmoordenaar", aldus Schuiteman tegenover De Telegraaf. "Je hoeft van hem geen technische hoogstandjes te verwachten. Maar hij is sterk, gebruikt zijn lichaam goed en elke kans is raak", aldus de hoofdscout, die voor Rapid Wien te vinden is langs de velden in onder meer Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. 

"Maar Schobesberger was een pareltje in de buurt van Rosenau, waar ik – op anderhalf uur rijden van Wenen – woon", vervolgt de Nederlander. "Hij speelde op het derde niveau en was de eerste speler die Rapid op mijn advies aantrok. Philipp was transfervrij en ik zei: 'Die móét je halen.' Na een half jaar wennen, is hij sinds de winterstop echt geëxplodeerd en inmiddels heeft hij zijn eerste interland voor Oostenrijk gespeeld. Schobesberger is een razendsnelle buitenspeler, die buitenom en binnendoor kan passeren. Als hij het op zijn heupen krijgt, heeft Ajax een probleem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner