28.07.2015 19:37

Jonathas vervangt Finnbogason bij Sociedad

Real Sociedad heeft in de Braziliaanse spits Jonathas een vervanger gevonden voor de vertrokken Alfreð Finnbogason. De oud-speler van AZ werd dinsdag gepresenteerd bij de Spaanse club uit San Sebastián. Jonathas (26) maakte afgelopen seizoen als huurling bij Elche indruk met veertien doelpunten in de Spaanse topcompetitie.

AZ haalde de bonkige Braziliaan in 2008 naar Europa. Na een kort verblijf in Alkmaar vertrok Jonathas naar Italië, tot hij vorig jaar in Spanje belandde. Bij Real Sociedad vult hij het gat op dat ontstond na het vertrek van Finnbogason, die op huurbasis is overgestapt naar de Griekse kampioen Olympiakos Piraeus. De IJslandse spits werd in het seizoen 2013-2014 met 29 doelpunten voor sc Heerenveen topschutter van de eredivisie, maar Finnbogason kon zijn faam niet waarmaken in de Primera División.

De 26-jarige spits weet sinds 2011/2012 het doel makkelijk te vinden. Hij scoorde voor Brescia Calsio zestien goals in de Serie B, met Latina Calcio scoorde hij in diezelfde competitie veertien keer. Het afgelopen seizoen was hij in de Primera División veertien keer trefzeker voor Elche CF.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner