28.07.2015 19:46

Jóhannsson vecht tegen jetlag: "Ben best moe"

Aron Jóhannsson (r.) en Muamer Tanković (l.) vieren de 0-1 tijdens Ajax - AZ Alkmaar. (05-02-2015)
Aron Jóhannsson (r.) en Muamer Tanković (l.) vieren de 0-1 tijdens Ajax - AZ Alkmaar. (05-02-2015)

Aron Jóhannsson hoopt op tijd fit te zijn voor het Europa League-duel tussen AZ en Medipol Başakşehir F.K.. De aanvaller is net terug van interlandverplichtingen, maar hij wil er per se bij zijn.

De Alkmaarders moeten een goed resultaat halen om een stap dichter bij de groepsfase van het Europa League-toernooi te komen. De aanvaller komt echter net terug van de Gold Cup waar hij met de Verenigde Staten actief was. 

Op de clubsite van AZ vertelt hij erg graag mee te willen spelen in het Europa League-duel. "Ik heb laten weten dat ik fysiek oké ben", aldus de Amerikaan. "Ik heb een maand gespeeld en getraind met het nationale team. Maar ik ben gisteren pas teruggekomen en ik ben best moe van het reizen. Ik heb met de trainer gesproken en laten weten dat ik fysiek oké ben. Aan het eind van het seizoen voelde ik m’n lies en m’n enkel een beetje, maar dat is over. Het gaat er nu vooral om hoe ik me qua vermoeidheid voel op de wedstrijddag."

Jóhannsson speelde met Amerika voor de Gold Cup en zijn land was de gastheer van het toernooi. Mede daardoor was het de grote favoriet voor de eindzege. Uiteindelijk won Mexico het toernooi. De VS werd vierde. "Een grote teleurstelling", zegt Jóhannsson daarover. "Er wordt van ons verwacht dat we dat toernooi iedere keer te winnen, dus die ambitie hadden we nu ook. Helaas verloren we onverwacht de halve finale van Jamaica. We domineerden de hele wedstrijd en zij scoorden uit twee dooie spelmomenten. Dat was een zware klap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner