28.07.2015 20:47

Oer-Feyenoord juicht als Ajax verliest in CL

Gaston Taument namens Feyenoord in actie. Het speelt het duel met FC Groningen in 1990. Op dat moment was de buitenspeler op zijn hoogtepunt in zijn carrière. (16-09-1990)
Gaston Taument namens Feyenoord in actie. Het speelt het duel met FC Groningen in 1990. Op dat moment was de buitenspeler op zijn hoogtepunt in zijn carrière. (16-09-1990)

Gaston Taument staat vooral bekend vanwege zijn tijd bij Feyenoord, maar de buitenspeler sloot zijn loopbaan af bij Rapid Wien. De tegenstander van AFC Ajax in de voorronde van de Champions League. Taument is dan ook voor Rapid.

Vanaf 1988 tot en met 1997 bestreek Taument de rechterflank bij Feyenoord, maar daarna vertrok hij naar diverse buitenlandse clubs. In 2000 kwam hij terecht bij Rapid Wien. In Oostenrijk had Taument het naar zijn zin. Rapid en de stad Wenen hebben dan een plek in zijn hart gekregen, zo zegt hij in een interview met BuzzS. 

"Ik heb daar een fantastische tijd gehad", zo blikt hij terug op de twee jaar in Oostenrijk. "Wenen is een prachtige stad om in te leven. Elk jaar ga ik nog een paar dagen terug. En ik sluit zelfs niet uit dat ik er ooit nog ga wonen."

Taument geeft aan dat Rapid in het land een grote status heeft. "In Oostenrijk is Rapid echt een topclub, al is het niveau en de beleving anders dan in Nederland. De skisport staat daar op één. Maar het is qua populariteit, prijzen en uitstraling zeker de grootste club van het land", aldus de oud-international. "In mijn tijd deed Rapid elk jaar mee om het kampioenschap en de beker. Ze speelden altijd wel een of twee rondes Europees voetbal. Wij hebben toen aardig wat sterke ploegen uitgeschakeld."

AFC Ajax speelt tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League. Taument hoopt dat zijn oude club wint. "Ik heb gewoon een goed gevoel bij die club", aldus de ex-Feyenoorder. "Als ze nou tegen Feyenoord hadden gespeeld, dan was ik natuurlijk voor Feyenoord. Maar bij elke andere Nederlandse ploeg hoop ik toch dat Rapid wint."

Taument waarschuwt de Ajacieden wel. Hij denkt dat Rapid een stugge tegenstander is voor de Amsterdammers. "Rapid is zeker geen ploeg die je moet onderschatten. En ze zijn al begonnen met de competitie, dat kan ook een voordeel zijn", aldus Taument die denkt dat Ajax meer kwaliteit heeft. "Ze hebben op elke positie een betere speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner