29.07.2015 20:17

AZ Alkmaar en Başakşehir: "Zij zijn favoriet"

Zonder veel bekende gezichten wil AZ donderdagavond in het thuisduel met het Turkse Medipol Başakşehir F.K een voorschot nemen op een plaats in de laatste voorronde van de Europa League.

"We hebben ons ruim drie weken op dit duel voorbereid'', zei trainer John van den Brom. "Ik denk dat we er klaar voor zijn.'' Van den Brom nam aan het einde van het seizoen afscheid van dragende spelers als doelman Esteban, Wesley Hoedt, Simon Poulsen, Nemanja Gudelj en Steven Berghuis.

Hij haalde Joris van Overeem terug van FC Dordrecht en verwelkomde verder Vincent Janssen (Almere City) en Jop van der Linden (Go Ahead Eagles). Op het eerste gezicht lijkt AZ er niet sterker op geworden. Toch heeft Van den Brom vertrouwen in het komende seizoen.

"Wij eindigden vorig jaar als derde en Istanbul Başakşehir was de nummer vier van Turkije'', weet hij. "Ik denk dat je dan beide ploegen wel met elkaar kan vergelijken. Al hebben zij misschien iets meer ervaring. We willen zeker verder in de Europa League. Daar gaan we ons best voor doen."

Başakşehir
De opponent van AZ ziet zichzelf echter als de underdog. Trainer Abdullah Avci is op de persconferentie duidelijk. "Dit is de eerste keer dat Başakşehir in Europees verband speelt. Ik zie AZ daarom als favoriet, want die club heeft veel meer Europese ervaring dan wij", zo zegt Avci. "Ze hebben recent in de Champions League gespeeld en zijn in de afgelopen jaren tweemaal Europees kwartfinalist geweest. Wij zullen alles op alles moeten zetten om hier een goed resultaat te halen. Dat zal ons de nodige zelfvertrouwen geven."

Voor de trainer van Başakşehir is het echter goed om terug in Nederland te zijn, zo legt hij uit. "Als bondscoach van Turkije Onder 17 werd ik in 2005 namelijk Europees kampioen door in de finale te winnen van Nederland. Nu mag ik als coach van Istanbul Başakşehir mijn Europese debuut als clubtrainer maken tegen een Nederlandse ploeg. Heel mooi."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner