30.07.2015 10:45

Bosz heeft goede herinneringen aan Engeland

Peter Bosz zet de pionnen uit tijdens de training van Vitesse in het St Mary's stadion van Southampton. (29-07-2015)
Peter Bosz zet de pionnen uit tijdens de training van Vitesse in het St Mary's stadion van Southampton. (29-07-2015)

Vitesse-trainer Peter Bosz heeft goede herinneringen aan Engeland. Bosz neemt het met Vitesse donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League in Zuid-Engeland op tegen Southampton.

Bosz heeft een goed gevoel bij Engeland omdat hij als speler altijd won van Engelse tegenstanders. Zo schakelde hij met Feyenoord in de Europa Cup Tottenham Hotspur en Everton uit. "En zelfs in de voorbereiding wonnen we met 4-2 van Manchester City in Engeland", aldus de oefenmeester van Vitesse in gesprek met De Telegraaf.

Het wordt donderdagavond een zware kluif voor Vitesse, maar toch is de trainer blij met de tweeluik tegen Southampton. "Van dit soort wedstrijden worden spelers echt beter. Het is belangrijk dat we als club en als team zulke grote Europese wedstrijden meemaken. Natuurlijk heb je in de eerste ronde liever een tegenstander die je in staat stelt naar de volgende ronde te gaan. Maar je moet als coach en als speler gewoon de voordelen inzien van twee Europese duels tegen een grote Premier League-club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner