30.07.2015 20:10

Willem II in de markt voor overbodige Ajacied

Lucas Andersen (r.) draait weg bij Stijn Wuytens (l.) tijdens het competitieduel Ajax - Willem II. (06-12-2014)
Lucas Andersen (r.) draait weg bij Stijn Wuytens (l.) tijdens het competitieduel Ajax - Willem II. (06-12-2014)

Op dit moment heeft Willem II met Richairo Živković, Ruben Ligeon en Lesly de Sa al drie Ajacieden onder contract staan, de ploeg wil daar best een vierde aan toevoegen. Lucas Andersen heeft de concurrentiestrijd in Amsterdam verloren en kan verhuurd worden aan de Tilburgers.

Dit meldt Voetbal International. Andersen werd afgelopen week niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax voor de Europese wedstrijd tegen Rapid Wien, wat betekent dat een basisplaats erg ver weg is voor de Deense middenvelder.

Willem II is weliswaar geïnteresseerd, maar de ploeg hoeft Andersen niet koste wat kost naar Brabant te halen. "Het is geen halszaak. We hebben met Erik Falkenburg en Robert Braber al twee nummers 10 in de selectie", vertelt trainer Jurgen Streppel aan het weekblad. De Deen voetbalt al sinds 2012 bij Ajax en beleefde vorig seizoen zijn doorbraak, met 27 competitiewedstrijden. Hij maakte echter weinig indruk en kreeg met Daley Sinkgraven en Nemanja Gudelj twee concurrenten van formaat erbij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner