30.07.2015 23:12

Van den Brom: "Was heel nieuwsgierig"

Een volwassen zege van een jonge ploeg. Zo noemde trainer John van den Brom de Europese overwinning van AZ op Istanbul Basaksehir in de derde voorronde van de Europa League (2-0). "We hebben niets weggegeven en zelf twee keer gescoord."

"En dat is een goede uitgangspositie voor de return van volgende week", aldus Van den Brom donderdag na afloop tegenover de camera's van FOX Sports. De trainer zag deze zomer bijna de helft van zijn basisploeg vertrekken uit Alkmaar. "Daarom was ik vooraf heel nieuwsgierig naar mijn eigen ploeg. Deze wedstrijd zegt niet zoveel over waar we staan, omdat we grotendeels met elf tegen tien hebben gespeeld. Maar ik weet wel dat we op de goede weg zijn", stelde de oefenmeester van de Alkmaarders. 

"Deze jonge ploeg heeft heel volwassen gespeeld, we zijn goed omgegaan met de omstandigheden. Daar kan ik als coach wel van genieten. Met een man meer hebben we niets weggegeven en zijn we heel gegroepeerd op zoek gegaan naar de 2-0. Dat is een groot compliment waard. We zijn er nog lang niet, maar dat wisten we al. Basaksehir blijft een gevaarlijke ploeg."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner