31.07.2015 09:03

Koeman: "Hadden moeite om erin te komen"

Ronald Koeman langs de lijn bij zijn team Southampton tijdens de wedstrijd tegen Arsenal in de Premier League. (01-01-15)
Ronald Koeman langs de lijn bij zijn team Southampton tijdens de wedstrijd tegen Arsenal in de Premier League. (01-01-15)

Ronald Koeman reist volgende week met een goed gevoel af naar Arnhem, waar Southampton de return van de Europa League-kwalificatie speelt tegen Vitesse (3-0 winst). De oefenmeester van The Saints weet echter wel dat er nog werk aan de winkel is.

"Het is nooit over in het voetbal, maar het resultaat is erg goed voor ons", zei de 52-jarige Koeman tegenover BT Sports. "Ik was niet blij met de tweede helft. We hadden geluk met de laatste goal. Vitesse ging daar in de fout." Koeman doelt daarin op de verkeerde pass van debutant Lewis Baker, die Shane Long de vrije doortocht gaf.

En daardoor werd het 3-0 in plaats van 2-0, of zelfs 2-1. Vitesse kreeg in de naam van Milot Rashica nog een goede kans op een uitdoelpunt, maar Maarten Stekelenburg redde knap. "Het maakt in het Europese voetbal een groot verschil of je met 2-0 afreist voor de return of met 3-0."

Desondanks kon Koeman niet tevreden zijn over de start van de partij. "We beleefden een moeilijke start en hadden moeite om erin te komen", vervolgt de oud-trainer van onder meer Feyenoord en PSV. Ook in de tweede helft deed Vitesse weinig onder voor Southampton. "Dat we de wedstrijd wilden controleren is goed, maar we speelden te veel naar achteren. We namen veel gas terug. Dan krijgt de andere ploeg ook wat kansen en dan zie je dat we nog bijna een doelpunt tegen kregen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner