31.07.2015 09:45

Pellè: "Krijg je veel zelfvertrouwen van"

Graziano Pellè laat zijn Italiaanse enthousiasme zien als hij Southampton met een kanonskogel op een 1-0 voorsprong zet tegen Vitesse in de voorrondes van de Europa League. (30-07-2015)
Graziano Pellè laat zijn Italiaanse enthousiasme zien als hij Southampton met een kanonskogel op een 1-0 voorsprong zet tegen Vitesse in de voorrondes van de Europa League. (30-07-2015)

Graziano Pellè is tevreden met zijn aandeel in de 3-0 gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Vitesse. De spits van Southampton schoot zijn ploeg met een harde knal op voorsprong, waarna zijn ploeg het heft in handen begon te nemen.

"Ik ben altijd kritisch, maar dit was onze eerste officiële wedstrijd, dus mogen we tevreden zijn", aldus Pellè tegenover het digitale thuis van de club. "Het was belangrijk om te winnen. We speelden erg goed. We kregen geen doelpunt tegen en we scoorden er drie. Dat is goed en daar kunnen we meer verder."

Na zijn doelpunt was Pellè helemaal door het dolle. "Voor een aanvaller is het belangrijk om te scoren. Want hoe meer je scoort, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. Niet dat ik snel dat vertrouwen kwijtraak hoor. Kijk naar vorig jaar. Ook in de periode dat ik wat minder scoorde, bleef ik het vertrouwen houden. En daarna lukte het vanzelf weer", aldus de dertigjarige Italiaan, die blij is met zijn teamgenoten. "We hebben een erg leuke groep."

Volgende week staat de return gepland in Arnhem, maar voor Southampton is dat geen lastige opgave meer. "Wij zijn een team dat altijd wil winnen. Voor mezelf maakt het daarbij niet uit of we uit of thuis spelen", vervolgt Pellè. "Natuurlijk zal het publiek tijdens de return niet achter ons staan, maar ons werk ligt op het veld. We proberen zo goed mogelijk te spelen, zodat we de volgende ronde halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner