31.07.2015 16:54

PSV wacht met kiezen opvolger Wijnaldum

Luuk de Jong is zondag in de confrontatie met FC Groningen om de Johan Cruijff Schaal de aanvoerder van PSV, maar trainer Phillip Cocu is er nog niet uit wie volgend seizoen definitief de aanvoerdersband van PSV draagt.

"Een definitieve keuze voor een aanvoerder is nog niet gemaakt", zo zei Cocu tijdens een persconferentie waarin hij vooruitblikte op het treffen met FC Groningen. "Als ik een keuze had gemaakt, zou ik die bekendmaken. Luuk is nu een aantal keren aanvoerder geweest, en tot op heden vult hij die rol prima in. Maar ik heb ook gezegd dat als de selectie compleet is en we gaan beginnen aan de competitie dan zal ik dat daarvoor kenbaar maken. Het zal dus niet al te lang meer duren voordat we dat gaan doen", aldus Cocu.

In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal kan Cocu beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Jetro Willems, die kampt met een zware knieblessure, ontbreekt sowieso. Op de vraag of Andrés Guardado zondag gaat spelen, antwoordde Cocu: "Dat moeten we gaan bekijken. Hij heeft vandaag individueel getraind. Morgen zal hij met de groep meetrainen en dan beslissen we hoe we het gaan doen zondag en met wie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner