31.07.2015 20:37

Middelvinger kost Portugees een ton boete

Paulo Machado in de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Molde FK. (28-07-2015)
Paulo Machado in de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Molde FK. (28-07-2015)

Een incident tussen Paulo Machado en de fans van zijn eigen club Dinamo Zagreb is de Portugese middenvelder duur komen te staan. Hij kreeg het aan de stok met de supporters toen zij hem uitfloten en stak zijn middelvinger op.

In het Champions League-kwalificatieduel tussen Dinamo Zagreb en Molde FK ging het helemaal mis voor Paulo Machado. In de 64e minuut werd hij gewisseld waarna hij een fluitconcert kreeg van zijn eigen supporters. Machado reageerde vervolgens woedend. Hij stak zijn middelvinger op naar de fans en maakte allerlei provocerende gebaren. Het kwam hem op een rode kaart te staan. Van de Kroatische club heeft hij nu ook nog een boete van 100.000 euro gekregen, weet het Algemeen Dagblad.

Machado ging na de wedstrijd diep door het stof: "Ik heb een grote vergissing begaan. Ik wil me verontschuldigen bij de supporters, de voorzitter, de trainer, de hele ploeg en mijn familie. Ik betreur wat er is gebeurd, het was een verkeerde ingeving. Ik zal vanaf nu op het veld bewijzen dat ik de supporters van Dinamo Zagreb wel respecteer", aldus de Portugees.

Bekijk het incident hier:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner