01.08.2015 16:10

Update: Rapid Wien spaart vier basiskrachten

Waar Ajax zich op rustige wijze kan voorbereiden op de wedstrijd tegen Rapid Wien, hebben de Oostenrijkers het erg zwaar. In de Bundesliga nemen zij het op tegen RB Salzburg, de titelfavoriet in Oostenrijk. Trainer Zoltan Barisic gaat spelers rust gunnen.

De eerste wedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien eindigde in een 2-2 gelijkspel, waardoor alles nog openligt in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijd in Amsterdam is extra belangrijk, aangezien de winnaar naar de play-offs gaat en daardoor Europees voetbal veiligstelt. Als er namelijk verloren wordt in de play-offs van de Champions League, stroomt de verliezende ploeg tijdens de groepsfase van de Europa League in.

"'Er zullen wat frisse spelers in het elftal komen", citeert Voetbal International trainer Barisic tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen RB Salzburg. De wedstrijd Ajax - Rapid Wien staat aankomende dinsdag op het programma.

Update: 01-08-2015 16:10:

Rapid Wien gaat alles op alles zetten om Ajax uit Europa te gooien. De Amsterdammers spelen dinsdag tegen de Oostenrijkers, die zaterdag spelen in de competitie. In die wedstrijd spaart trainer Zoltan Barisic maar liefst vier basiskrachten.

Verdediger Maximilian Hofmann, middenvelder Steffen Hofmann en aanvallers Philipp Schobesberger en Robert Berić krijgen allemaal rust in de wedstrijd tegen RB Salzburg. Berić was met een assist en een doelpunt een ware plaag voor de defensie van Ajax.