01.08.2015 22:39

Van Bronckhorst leert wijze les in oefenpot

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord in het verloren oefenduel met Olympiakos (1-3) voor de tweede keer op rij in dezelfde fouten vervallen. "We begonnen weer heel naïef", mopperde hij.

Feyenoord gaf vorige week tegen Southampton (0-3) de doelpunten veel te makkelijk weg en deed dat tegen de kampioen van Griekenland opnieuw. "Zij wachten op een foutje en straffen dat af", zag Van Bronckhorst. "Zij spelen in de Champions League en daar is het heel gewoon dat een fout meteen wordt afgestraft."

Met Lex Immers en Colin Kazim-Richards in de ploeg won het spel van Feyenoord in de tweede helft aan kracht en kwaliteit. "We hebben dertig basisspelers", stelde Van Bronckhorst. "Maar dat moeten ze me wel iedere wedstrijd en training laten zien. Ik had verwacht dat we niet dezelfde fouten zouden maken als tegen Southampton. Nu hebben we nog een week voor het duel tegen FC Utrecht. We hebben de voorbereiding bewust tegen goede ploegen afgesloten. We hebben een wijze les geleerd. Tegen Utrecht mogen we deze fouten niet weer maken. Want die wedstrijd moeten we wel echt winnen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner