02.08.2015 19:50

FC Twente houdt Schalke 04 op een gelijkspel

FC Twente heeft zondag de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie afgesloten met een verdienstelijk gelijkspel bij Schalke 04 (1-1). Michael Olaitan, de kersverse aanwinst uit Nigeria, redde in de slotfase een punt voor het vernieuwde elftal van trainer Alfred Schreuder. De aanvaller scoorde op aangeven van Hakim Ziyech, de vormgever van FC Twente.

Olaitan kwam pas in de tweede helft in het veld, net als Felipe Gutierrez die eerder deze zomer actief was op de Copa America. Schalke was lang de betere ploeg, al bood FC Twente aardig partij. Doelman Nick Marsman moest in de 28e minuut wel het antwoord schuldig blijven op een vrije trap van Johannes Geis. Hij voorkwam tot twee keer toe dat Klaas-Jan Huntelaar scoorde.

Trainer Alfred Schreuder van de bezoekers uit Enschede had een basisplaats ingeruimd voor talenten als verdediger Peet Bijen en middenvelder Jelle van der Heyden. Hij bracht na rust met Olaitan een echte spits in het veld. De Nigeriaan liet de vierduizend meegereisde fans van FC Twente in de 85e minuut juichen.

Bekijk hier het volledige overzicht van de oefencampagnes in de Eredivisie.