03.08.2015 19:30

"Met Zlatan serieuze kandidaat voor Scudetto"

Zlatan Ibrahimović (l.) viert het winnen van de Franse nationale beker samen met de Italiaan Marco Verratti. In de finale was Paris Saint-Germain te sterk voor AJ Auxerre. (23-05-2015)
Zlatan Ibrahimović (l.) viert het winnen van de Franse nationale beker samen met de Italiaan Marco Verratti. In de finale was Paris Saint-Germain te sterk voor AJ Auxerre. (23-05-2015)

Sinds zijn vertrek bij Ajax werd Zlatan Ibrahimović maar liefst zeven keer achter elkaar landskampioen met zijn werkgever. Het lukte bij Juventus, Inter, FC Barcelona en AC Milan. Nu staat de Zweed onder contract bij Paris Saint-Germain, maar een terugkeer naar Milan lonkt.

In de periode van 2004 tot en met 2015 werd Ibrahimović maar één keer niet kampioen. In het seizoen 2011/2012 pakte hij de tweede plaats met AC Milan in de Serie A, waarna hij vertrok naar de Ligue 1. Inmiddels is hij drie keer kampioen geworden met de club uit Parijs en beginnen de geruchten rondom de makkelijk scorende spits steeds duidelijkere vormen aan te nemen.

Zo wil AC Milan met de Zweed weer een gooi doen richting het landskampioenschap in Italië. Siniša Mihajlović, de nieuwe trainer van de Milanezen, weet dat hij met Ibrahimović in zijn selectie een stuk sterker staat in de titelrace. "Als Ibrahimović zou komen, zijn we serieus kandidaat voor het winnen van de Scudetto", denkt de oud-voetballer. "Hij is het type speler dat de balans in jouw voordeel kan doen omslaan."

Paris Saint-Germain heeft inmiddels aangegeven dat ze de aanvalsleider niet kwijt willen, maar gezien het feit dat Zlatan over een aflopende verbintenis beschikt, is het aantrekkelijk vanuit het Franse oogpunt om toch maar te verkopen. In de Frankrijk beschikt Zlatan over duizelingwekkende statistieken. In 107 wedstrijden wist hij maar liefst 91 keer het net te vinden. Ook in de Champions League deed de spits het goed voor zijn huidige werkgever, met vijftien doelpunten in 23 wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner