05.08.2015 09:58

"Dit is een beetje makkelijk scoren zo"

Jurgen Streppel spreekt zijn spelersgroep toe voor de eerste training van Willem II in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. (22-06-2015)
Jurgen Streppel spreekt zijn spelersgroep toe voor de eerste training van Willem II in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. (22-06-2015)

Jurgen Streppel heeft geen goed woord over voor de politiestakingen die de Eredivisie treffen. Mede daardoor gaat de wedstrijd van zijn club Willem II tegen Vitesse niet door. "Waarom moet hier het voetbal nou weer voor gebruikt worden?"

"Dit is een beetje makkelijk scoren zo. Wij werken zeven weken lang ergens naartoe en nu gaat het niet door", zegt de trainer van de Tilburgers tegen De Telegraaf. De politiebonden willen een betere cao voor hun werk, maar hebben tot dusver nog geen resultaat kunnen boeken.

In sommige steden bestaat de kans dat er mogelijk gevoetbald wordt als er een akkoord komt voor donderdag 12.00 uur. "We hebben wel te maken met hoe en wanneer we ons moeten voorbereiden op een wedstrijd", zegt trainer Henk de Jong van SC Cambuur. "Ik kan ze niet twee dagen vrij geven met het oog op volgende week, als blijkt dat we zaterdag toch ineens aan de bak moeten. Het is topsport, geen hapsnapwerk."

SC Cambuur had normaliter een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle gespeeld. "De politie was al een paar keer aan het blaffen, dus ik dacht al dat ze ook een keer zouden bijten", aldus trainer Ron Jans. Voor hem komt staking sportief niet slecht uit. "We hadden drie twijfelgevallen, maar die spelers kunnen er doordeweeks wellicht weer bij zijn."

SC Heerenveen zou vrijdag de seizoensouverture spelen tegen promovendus De Graafschap. "Ik vind het niet leuk en de hele voetballerij en de mensen die allemaal naar de wedstrijd wilden ook niet. Zij kijken ernaar uit, kopen een kaartje en dan wordt het ineens verplaatst naar een doordeweekse dag", aldus trainer Dwight Lodeweges.
Mogelijk gaan er nog meer wedstrijden niet door. Woensdagmiddag word een besluit genomen over FC Groningen - FC Twente en donderdagmiddag over NEC - Excelsior. ADO Den Haag - PSV gaat door als de politieacties worden opgeschort.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner