05.08.2015 21:45

Geen geloof bij NEC: "Denk dat we niet spelen"

Inmiddels zijn vier van de negen wedstrijden in de eerste ronde van de Eredivisie uitgesteld vanwege de aankomende politieacties. Er wordt gestaakt voor een betere cao, waardoor er geen inzet is tijdens de eerste duels in Nederland. Bij NEC vrezen ze voor het ergste.

"Ik denk dat we zondag niet spelen", vertelt algemeen directeur Bart van Ingen aan De Gelderlander. "We zijn nog in overleg met de lokale vierhoek, maar op de stakingen van de politie hebben wij geen invloed." Donderdag wacht als het goed is de beslissing, waarna duidelijk wordt of de wedstrijd NEC - Excelsior door kan gaan. Van Ingen denkt dus echter van niet.

"Dat is jammer, want wij voetballen graag. Niet alleen voor de supporters, maar ook omdat het team er klaar voor is." NEC promoveerde afgelopen seizoen als kampioen vanuit de Jupiler League naar de Eredivisie. Op het programma staat de thuiswedstrijd op zondag 14:30, maar de kans bestaat dus dat het duel wordt afgelast. Eerder werd bekend dat sc Heerenveen - De Graafschap, PEC Zwolle - SC Cambuur, FC Groningen - FC Twente en Willem II - Vitesse afgelast werd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner