06.08.2015 09:01

Vormer hoopt op tweeluik met Rapid Wien

Ruud Vormer zet zijn hoofd tegen de bal tijdens het competitieduel Club Brugge - KV Mechelen. (01-08-2015)
Ruud Vormer zet zijn hoofd tegen de bal tijdens het competitieduel Club Brugge - KV Mechelen. (01-08-2015)

Ruud Vormer hoopt tijdens de laatste voorronde van de Champions League Rapid Wien te treffen. In tegenstelling tot Ajax wist Vormer zich met het Belgische Club Brugge wel te plaatsen voor de laatste voorronde.

"Wie ik nu als volgende tegenstander wil? Weet je, doe mij maar lekker Rapid Wien, ik zag ze dinsdag nog tegen Ajax", vertelt de Nederlandse middenvelder op de clubsite van Club Brugge. "Maar ongeacht de tegenstander, weet je dat het bijzonder moeilijk kan en zal worden. Maar in voetbal weet je het nooit en bovendien starten we als underdog. Bovendien hebben we het voordeel dat we al zeker zijn van de groepsfase van de Europa League, maar uiteraard wil je als voetballer ook wel eens proeven van de Champions League."

Club Brugge schakelde woensdag het Griekse Panathinaikos uit. Tijdens de rust stond het nog 0-0, waardoor uitschakeling dreigde. Club Brugge had in Griekenland namelijk met 2-1 verloren. "In de rust hebben we tactisch bijgesteld en kwamen we veel dominanter voor de dag", vervolgt Vormer. "We hadden de partij volledig in handen, gelukkig ook met bijhorend resultaat. Je moet het uiteraard ook nog maar doen." Club Brugge scoorde in de tweede helft drie keer en plaatste zich daardoor voor de laatste voorronde van de Champions League.

De Nederlandse middenvelder zag een drietal jongelingen schitteren. "Een pluim aan onze jonkies, die het verschil hebben gemaakt. Zowel Dion Cools als Mamadou Oularé wist te scoren en ook Tuur Dierckx speelde opnieuw op niveau. Maar goed dat ze er zijn want we kunnen iedereen goed gebruiken", aldus Vormer, die weet dat Club Brugge ook geluk heeft gehad. "Uiteraard hadden we ook het nodige geluk bij de vrije trap van Víctor Vázquez (de 2-0, red) en hun kopbal die op de lat belandt. Ach, het mag ook wel eens meezitten, toch? Het maakt nu ook niks meer uit want we hebben onze eerste doelstelling bereikt en kunnen dan ook opgelucht adem halen. Dit was gewoon een topavond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner