06.08.2015 14:58

Update: Uitgestelde duels wederom in gevaar

Vijf duels in de Eredivisie zijn definitief uitgesteld in verband met de politiestakingen. SC Heerenveen - De Graafschap, PEC Zwolle - SC Cambuur, ADO Den Haag - PSV, NEC Nijmegen - SBV Excelsior en FC Groningen - FC Twente gaan niet door.

De wedstrijden worden aanstaande dinsdag en woensdag ingehaald. ADO Den Haag - PSV gaat van zaterdagavond 19:45 naar dinsdagavond 18:30. Het duel van vrijdagavond tussen sc Heerenveen en De Graafschap is verplaatst naar dinsdagavond 20:45. 

FC Groningen - FC Twente (18:30), PEC Zwolle - SC Cambuur (19:45) en NEC Nijmegen - SBV Excelsior (20:45) zullen op woensdagavond worden afgewerkt.

Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo, Feyenoord - FC Utrecht, AZ Alkmaar - Ajax en Willem II - Vitesse zullen worden afgewerkt op de eerder geplande data.

Update: 06-08-2015: 14:58:

De KNVB maakte donderdag het nieuwe programma van de eerste speelronde in de Eredivisie bekend, maar zelfs met dit schema is het mogelijk dat duels alsnog niet doorgaan. In Noord-Nederland zijn de problemen groot.

Zo bestaat er twijfel of sc Heerenveen en FC Groningen op de nieuwe geplande datum wel kunnen spelen. De Friezen ontvangen dinsdagavond De Graafschap, terwijl FC Groningen het tegen FC Twente opneemt in de Euroborg. Volgens een woordvoerder van de politie is de bezetting van de politie Noord-Nederland dun.

Veel medewerkers zijn op vakantie, terwijl de kans op nieuwe stakingen ook nog steeds aanwezig is, zo meldt de Leeuwarder Courant. In de eerste speelronde van de Eredivisie werden vijf van de negen competitiewedstrijden uitgesteld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner