06.08.2015 22:36

Voetbalbond FA gaat matennaaierij aanpakken

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een voetbalbond ook na wedstrijden optreden tegen het aannaaien van kaarten. Spelers die in Engeland een blessure faken en de tegenstander daarmee rood aansmeren, worden gestraft.

De Engelse voetbalbond is helemaal klaar met het aanstellerige gedrag in de binnenlandse competities en hoopt met de nieuwe regelgeving het simuleren van blessures te voorkomen. De bond wil echter wel benadrukken dat de nieuwe regelgeving niet geldt voor schwalbes of andere vormen van spelbederf, het gaat puur om het simuleren van een blessure om daarmee een tegenstander een rode kaart aan te smeren.

Als na een wedstrijd wordt beoordeeld dat een speler een blessure heeft nagebootst om een tegenstander de rode kaart aan te smeren, zal die speler een schorsing van drie wedstrijden opgelegd krijgen. De Engelse voetbalbond is twee jaar geleden begonnen met het bekijken van wedstrijdbeelden na duels in de Premier League, om bij zware overtredingen die de scheidsrechter van dienst heeft gemist, alsnog te bestraffen.

Eén van de betere voorbeelden van de situaties waar de Engelse voetbalbond op doelt, komt uit het kamp van FC Barcelona. Busquets stort in de wedstrijd tegen Inter ter aarde en doet voorkomen alsof hij geraakt is door Thiago Motta. De Italiaan krijgt een rode kaart van de scheidsrechter, maar op de televisiebeelden is duidelijk te zien dat Busquets niets mankeert. De Spanjaard kijkt zelfs of zijn act succesvol is. Bekijk hieronder de beelden en oordeel zelf of de nieuwe regel in Engeland nodig is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner