07.08.2015 11:32

Benteke stoort zich aan kritiek oud-trainer

Christian Benteke is het niet eens met de woorden van zijn voormalig trainer bij Aston Villa, Tim Sherwood. Volgens Sherwood is Benteke niet de juiste spits voor Liverpool, aangezien Benteke het volgens Sherwood moet hebben van voorzetten.

"Het heeft als spits geen zin om naar een club te verkassen waar geen voorzetten gegeven worden", zei Sherwood tegenover Engelse media. Hij refereerde daarmee aan het balbezit gerichte spel van The Reds. Liverpool kocht de Belgische international voor 46 miljoen euro van Aston Villa, waardoor hij de duurste Belg ooit werd.

Benteke heeft gereageerd op de woorden van zijn oude trainer. "Ik ben het niet met hem eens en dat heb ik hem ook verteld. Het voetbal verandert continu. Ik ben in in staat me aan te passen aan het moderne voetbal", aldus de 24-jarige spits. "Ik ben niet afhankelijk van voorzetten. Ik kan ook normale doelpunten maken. Ik heb Sherwood verteld dat ik niet bang ben voor deze uitdaging. Waarom zou Liverpool me gekocht hebben als ik niet in hun spel zou passen? Ik ga laten zien dat ik ook met de bal aan mijn voeten kwaliteiten heb", aldus de Rode Duivel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner