08.08.2015 09:20

Klaassen blijft achter felle uitspraak staan

Ajax-middenvelder Davy Klaassen omspringt handig zijn tegenstander tijdens het duel met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. (04-08-2015)
Ajax-middenvelder Davy Klaassen omspringt handig zijn tegenstander tijdens het duel met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. (04-08-2015)

Davy Klaassen staat nog steeds achter zijn woorden die hij uitsprak na afloop van het verloren duel met Rapid Wien. De middenvelder omschreef het spel van Ajax als 'speeltuinvoetbal'. De Amsterdammers gingen thuis met 2-3 onderuit en moeten zich daardoor richten op de voorronde van de Europa League.

"Speeltuinvoetbal was het ja. Daar sta ik nog steeds achter", reageert Klaassen tegenover het Algemeen Dagblad. Onder meer Daley Sinkgraven maakte een grote fout, waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen. "In het veld gaat dat in de emotie. Hard en duidelijk. Later moet dat rustiger. Opbouwend. Ik was twee dagen zuur van die nederlaag. Maar je moet snel de jonge spelers weer opbeuren voor de volgende wedstrijd."

Ondanks zijn jonge leeftijd (22) is de rol die Klaassen speelt in de selectie flink veranderd. "Vorig seizoen kreeg ik ook veel verantwoordelijkheid, maar het is logisch dat ik me nu nog meer moet laten gelden. Maar daar voel ik mij goed bij. Tijdens de wedstrijdbespreking zeg ik graag wat ik ergens van vind. Vroeger was ik verlegen, maar dat leer je wel af. Dat ging eigenlijk vanzelf. Ik zat altijd bij de beteren in de jeugdelftallen en was aanvoerder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner