08.08.2015 13:21

Van Gaal start zonder De Gea, maar met Depay

Louis van Gaal heeft met zijn basisteam voor het duel met Tottenham Hotspur voor een kleine verassing gezorgd. Niet David de Gea verdedigt zaterdag het doel van Manchester United, maar Sergio Romero. Vanwege de mogelijke transfer naar Real Madrid is de Spaanse goalie volgens Van Gaal niet geconcentreerd genoeg voor het eerste duel van de Premier League.

De wedstrijd op Old Trafford tegen Tottenham betekent voor Memphis Depay zijn eerste officiële minuten voor zijn nieuwe werkgever. Depay liet een aardige indruk achter in de voorbereiding en wordt daarvoor beloond door de Nederlandse oefenmeester. Nieuwkomers Morgan Schneiderlin en Matteo Darmian mogen zich eveneens vanaf het begin laten zien. De niet volledige Bastian Schweinsteiger start op de bank.

Aan de kant van de bezoekers verdedigt Michel Vorm het doel van Tottenham. De voormalig doelman van FC Utrecht is de logische vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris. Het centrale duo bestaat uit oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Ook Nacer Chadli, Moussa Dembélé en Christian Eriksen starten. Zo heeft de basis van Tottenham een hoog Eredivisie gehalte.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner