08.08.2015 16:24

Blind en Van Gaal tevreden over Man Utd

Daley Blind was zaterdag tevreden over het optreden van Manchester United in het thuisduel met Tottenham Hotspur (1-0). 

"We hebben niet veel kansen weggegeven. We speelden als een ploeg", zei hij voor de camera van Manchester United TV. Blind speelde de hele wedstrijd als linker centrale verdediger. "Ik denk dat we goed hebben verdedigd. Het is goed voor het vertrouwen dat we zonder tegentreffers zijn gebleven", stelde de geboren Amsterdammer. "Hier kunnen we mee verder. We hebben de vorm van de voorbereiding meegenomen naar de Premier League."

Louis van Gaal was te spreken over de overwinning tegen Tottenham. "Het was een moeilijk duel, want beide teams wilde pressie spelen. Elke speler moest dus snel handelen", zo zegt hij direct na het duel. Van Gaal was zeer te spreken over twee van zijn debutanten. Sergio Romero en Matteo Darmian. "Ik vond dat Darmian goed speelde. Hij was goed aan de bal, maar ook goed wanneer hij moest verdedigen. Romero had een aantal uitstekende reddingen en heeft aan zichzelf te danken dat hij de nul hield." De trainer liet Bastian Schweinsteiger invallen: "Hij heeft erg veel ervaring, maar zoveel support heeft hij nog nooit gehad. Dit is zelfs nieuw voor hem."

Met de 1-0 van Tottenham-speler Kyle Walker gaf de verdediger Van Gaal een onbedoeld cadeau. De oefenmeester is zaterdag 64 jaar geworden. "Het is maar goed dat we hebben gewonnen. Het is vandaag mijn verjaardag. Als ik zou verliezen dan zou het geen leuke dag meer zijn. Dan zou ik niet meer kunnen lachen."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner