09.08.2015 19:13

AZ zet streep door vertrek van Gouweleeuw

Jeffrey Gouweleeuw loopt teleurgesteld van het veld, nadat zijn ploeg in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen hard onderuit gaat tegen Ajax. Het wordt 0-3 in Alkmaar. (09-08-2015)
Jeffrey Gouweleeuw loopt teleurgesteld van het veld, nadat zijn ploeg in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen hard onderuit gaat tegen Ajax. Het wordt 0-3 in Alkmaar. (09-08-2015)

AZ is niet van plan om nog een bepalende speler te laten vertrekken uit Alkmaar. Het Griekse Olympiakos heeft zich via een tussenpersoon gemeld om Jeffrey Gouweleeuw over  te nemen, maar de Eredivisionist weigerde dit.

Dit meldt Voetbal International zondagavond. AZ raakte in de afgelopen transferperiode al meerdere, belangrijke spelers kwijt in de vorm van Nemanja Gudelj (Ajax), Simon Poulsen (PSV), Aron Jóhannsson (Werder Bremen) en Steven Berghuis (Watford FC). Daarvoor kreeg het weliswaar meerdere spelers terug, maar het is de club te gortig om Gouweleeuw, de kersverse aanvoerder van AZ, te laten gaan.

Gouweleeuw kwam in 2013 naar AZ, nadat hij twee jaar in het eerste elftal van sc Heerenveen voetbalde. In Noord-Holland tekende hij een contract tot medio 2018, waardoor AZ een hoge transfersom kan vragen voor de verdediger. Gouweleeuw speelde inmiddels 176 wedstrijden in zijn carrière, waarvan achttien in Europa.

AZ maakt een grote kans om dit seizoen Europees voetbal te spelen. De Alkmaarders kwamen al eenvoudig door de derde voorronde van de Europa League heen, terwijl het in de play-offs, de laatste halte voor de groepsfase van de Europese competitie, gekoppeld is aan het kleine Astra Giurgiu. AZ opende zondag het seizoen in de Eredivisie, maar ging in eigen huis hard onderuit tegen Ajax (0-3).

Alle activiteit van AZ op de zomerse transfermarkt, is hier te bekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner