09.08.2015 23:40

McClaren doorloopt alle emoties

Steve McClaren doorliep zondag naar eigen zeggen alle vormen van emoties. De manager van het Nederlands getinte Newcastle United stond voor het eerst in negen jaar langs de lijn bij een wedstrijd uit de Premier League.

De 'Magpies' bogen tegen Southampton een achterstand om in een voorsprong, maar moesten op het eigen St. James' Park uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). "Ik ben in 95 minuten door alle emoties gegaan", zei McClaren. "Maar ik heb genoten van ons spel. Ik heb genoeg goede dingen gezien om op voort te bouwen."

McClaren baarde opzien door tijdens de wedstrijd heen en weer te pendelen tussen de tribune en de bank. De oud-bondscoach van Engeland pakte hoog op de tribune soms de telefoon om contact op te nemen met zijn assistent langs het veld. Zowel voor als na rust daalde hij via de trap weer af naar het veld. "Ik heb heel wat treetjes genomen", zei McClaren, zonder een verklaring te geven voor zijn opvallende coaching.

De oud-trainer van FC Twente was vol lof over aanwinst Georginio Wijnaldum, die met zijn hoofd een prachtig doelpunt maakte. "Een geweldige goal. Hij speelde alsof hij hier al jaren is. Het zag er allemaal goed uit."