11.08.2015 12:58

Stoke wil met Hollandse sterspelers Europa in

Stoke City wil Europa in. De afgelopen twee seizoenen werd de Britse club negende, dit jaar is het doel plaatsing voor Europees voetbal.

"Het zou een enorme prestatie zijn", zei middenvelder Charlie Adam dinsdag tegen Britse media. Stoke versterkte zich afgelopen zomer met twee Nederlanders: Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel. Zij voegden zich bij Erik Pieters, die al in Engeland speelde.

Vooral over Afellay sprak Adam lovend. "Je kan duidelijk zien wat hij allemaal kan. Je speelt niet voor Barcelona als je een slechte voetballer bent. Hij is nu nog maar een paar weken bij de club en heeft weinig voorbereiding gehad. Maar als hij eenmaal op stoom is en als iedereen elkaar kent bij de selectie, zijn we een geducht team dit jaar."

Adam maakte met Stoke evenwel geen lekkere start aan de competitie. In eigen huis verloor de ploeg zondag met 0-1 van Liverpool. In de slotfase was het Phillipe Coutinho die de enige treffer van de dag maakte. Komende zaterdag krijgt het een herkansing. Tottenham is dan de tegenstander.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner